- Montaj parchet lemn masiv
- Montaj parchet lemn stratificat
- Montaj parchet laminat
- Imbracat scari cu parchet
Montare parchet din lemn masiv
Parchetul din lemn masiv este în opinia multora sinonimul calităţii în domeniul placării pardoselilor. Pentru a obţine o pardoseală de calitate superioară, dumneavoastră trebuie să alegeţi parchetul din lemn masiv. Parchetul din lemn masiv are capacitatea de a induce senzaţia de căldură în orice casă. Indiferent de modelul ales, parchetul din lemn masiv este garanţia calităţii şi a durabilităţii.
Daca doriţi să vă bucuraţi de căldura parchetului masiv cât mai mulţi ani, trebuie să lăsaţi montajul acestuia pe mâna specialiştilor.
Montarea parchetului din lemn masiv se va face întotdeauna la sfârşitul lucrărilor de renovare a locuinţei.
Înainte de a începe montarea parchetului trebuie să ne asigurăm că pardoseala este pregătită, verificând câteva aspecte esenţiale. Astfel, trebuie să ne asigurăm că suprafaţa este perfect plană. Al doilea pas este curăţarea suprafeţei pe care urmează să fie montat parchetul. Nu trebuie să existe resturi de tencuială sau praf. Nu în ultimul rând, trebuie să ne asigurăm şi de faptul că pardoseala este uscată.
Cea mai buna variantă de montare a parchetului este ca lungimea plăcilor de lemn să fie orientate paralel cu cel mai lung perete al încăperii. Direcţia plăcilor trebuie să ţină cont de amplasamentul camerei, localizarea uşii de intrare şi a ferestrelor.
Tehnica de montare a parchetului din lemn masiv este cea cu adeziv. Se foloseşte un adeziv rezistent la umezeală. Această metodă presupune lipirea parchetului masiv de pardoseală. După aplicarea adezivului pe sapă, plăcile de parchet masiv trebuie aşezate imediat. După terminarea montării parchetului în încăpere, se va monta plinta. Aceasta se montează folosind acelaşi adeziv, folosind elementele de îmbinare pentru a obţine o linie continuă de-a lungul pereţilor.
După montarea parchetului, suprafaţa este curăţată pentru a îndepărta orice urme de adeziv, resturi de lemn sau praf.
Suprafaţa proaspăt acoperită cu parchet trebuie lăsată liberă timp de doua zile. Este indicat să nu intraţi în încăpere şi să nu aşezaţi mobilă sau alte obiecte grele in cameră.
Pentru a-i prelungi durata de viaţă cât mai mult, trebuie să acordaţi o atenţie sporită întreţinerii parchetului din lemn masiv. Acest lucru presupune evitarea udării excesive în timpul curăţeniei. Parchetul va fi aspirat şi şters cu o cârpă umedă o dată pe săptămână. Parchetul masiv este mai sensibil la şocuri şi se zgârie mai uşor. Este indicat să nu călcaţi cu încălţămintea de exterior pe pardoseala placată cu parchet din lemn, deoarece nisipul fin sau pietricelele îi pot deteriora aspectul.
Montaj parchet triplustratificat
Există pe piaţă mai multe tipuri de parchet. Pentru o eficientă şi o rezistenţă de lungă durată, printre cele mai indicate tipuri este cel triplustratificat. De ce sa alegi parchet triplustratificat?
Pentru că acesta este compus din mai multe straturi de lemn natural. În compoziţie se regăsesc mai multe tipuri de esenţe. Parchetul triplustratificat are două straturi inferioare şi un strat de uzură.
Lemnul din compoziţie este stejar. Este printre cele mai recomandate materii pentru confecţionarea produselor din lemn, deoarece stejarul este durabil, masiv şi se prelucrează foarte frumos. În plus, şi estetica, textura şi culoarea stejarului înfrumuseţează orice locuinţă. Un parchet ca acesta asigură durabilitatea podelei, dar şi o mai bună menţinere a căldurii în timpul zilelor friguroase.
Parchetul triplustratificat îmbină avantajele si calitățile parchetului din lemn masiv cu cele ale unei suprafețe modern, uşor de montat, de curățat şi de întreținut. Parchetul triplustratificat este o structură compusă din trei straturi de lemn: stratul superior, stratul de contact şi de uzură, este făcut din lemn de esență nobilă, cu grosimea de 4-5 mm. Stratul din mijloc, de legătură, sporeşte rezistența mecanică şi este compus din lemn de răşinoase, cu o grosime de 7 mm. Stratul de bază are o grosime de 4 mm şi este de asemenea compus din lemn de răşinoase. Această structură stratificată asigură o rezistență deosebită a produsului. La o grosime de doar 14-15 mm acesta este la fel de durabil ca parchetul din lemn masiv şi chiar mai uşor de montat. Singurul minus, atunci când îl comparăm cu parchetul din lemn masiv, este că nu poate fi recondiționat prin şlefuire şi lăcuire. Prin urmare, parchetul triplustratificat îți oferă un foarte bun raport calitate-preț, se montează cu uşurință fără ajutor specializat şi aduce aspectul elegant al lemnului în locuința ta.
Pentru o locuinţă modernă şi care să îţi asigure confort, alegerea parchetului potrivit, înseamnă calitate, care sa reziste în timp şi să spună povestea lui peste generaţii.
Montaj parchet laminat
Pardoselile flotante sunt acele pardoseli nefixate de stratul suport sau substrat. Parchetul laminat este cea mai cunoscută astfel de pardoseală. Sunt formate din plăci ce se fixează unele de altele prin sisteme de tip lamba şi uluc şi sunt fixate pe substrat doar pe margini, cu ajutorul plintei. Din cauza aceasta, dacă sunt montate necorespunzător, nu s-au lăsat margini de toleranţă sau substratul are denivelări mari, apare jocul pardoselii la presiunea paşilor sau a mobilierului.
Parchetul laminat este un material folosit pentru acoperirea podelelor, fiind uşor de întreţinut şi disponibil într-o gamă variată de dimensiuni şi culori, precum şi la un preţ accesibil. Totodată montarea sa se face destul de simplu.
În primul rând, trebuie determinată suprafaţa din casă pe care se pune parchetul. Acesta nu se pretează la camere cu umiditate ridicată precum bucătăria şi baia sau un balcon care nu este bine izolat, pentru că se va deteriora rapid. După ce se stabilesc suprafeţele pe care va fi montat parchetul, trebuie luat în calcul cât de circulate sunt zonele respective din casă, pentru a determina grosimea plăcilor de parchet. Pe o suprafaţă mai intens circulată precum holul este nevoie de plăci mai groase decât pe una mai puţin circulată, precum un dormitor.
Montajul de parchet laminat este o operaţiune complexă, care presupune îndemânare, experienţă şi folosirea unor scule specializate.
Parchetul laminat poate fi pus pe orice suprafaţă plană, netedă, atât timp cât aceasta este uscată, fixă şi dreaptă.
Parchetul laminat este unul dintre finisajele pentru pardoseală care se montează uşor, fie că se optează pentru parchet laminat cu sistem click, dublu click sau fold down.
Îmbrăcări scări cu parchet
O casă cu scările interioare îmbrăcate cu parchet are un aer special, iar eleganţa acesteia este oferită de trepte frumos ornate cu esenţă de lemn.
O scară reprezintă un element important în fiecare casă, este în primul rând utilă pentru a ajunge de la un etaj la altul. Nu trebuie privită însă doar din acest punct de vedere pentru că poate constitui piesa principala în decorarea unei locuințe.
Montarea parchetului se face abia după verificarea şi consolidarea suportului. Un alt aspect de care trebuie ţinut cont este modelul scărilor. Fiecare detaliu contează, nu doar imaginea de ansamblu.
Indiferent că vă doriţi o scară modernă sau una în stil clasic, noi vă punem la dispoziţie întreaga pregătire şi experienţă pentru ca scara dumneavoastră de vis să devină realitate. Fie că sunt folosite plăcile din lemn masiv, fie că se apelează la plăcile de parchet stratificat, scara interioară va avea un aspect estetic deosebit îmbrăcată în tonurile şi nuanţele lemnului.
Lemnul este un element viu, care se va adapta condiţiilor fiecărui mediu, iar bine montat şi întreţinut poate atinge o limită de viaţă foarte mare.
O scară poate fi îmbrăcată integral în plăci de parchet, adică atât treapta, cât şi contratreapta, sau doar treapta, partea pe care se păşeşte.
Lemnul folosit pentru realizarea parchetului folosit la îmbrăcarea scărilor va fi tratat cu un ulei special şi lăcuit în mai multe rânduri.
Întreţinerea unei scări îmbrăcate în parchet nu este foarte solicitantă. Scara trebuie bine aspirată şi ştearsă cu detergenţi speciali pentru parchet, evitându-se umezirea excesivă a treptelor.
Scara interioară îmbrăcată în parchet este un element foarte special al unei case. Investiţia nu este foarte mare, însă efectele estetice ale acesteia sunt deosebite. O scară îmbrăcată în lemn va conferi casei personalitate şi va asigura confort locuitorilor.